torsdag 14 maj 2015

Välkommen Hans!

Hallåjam!

Här hemma händer det grejor nu må ni tro.
Vi har tillsammans med matte bestämt oss för att skaffa en buskompis till Bosse. Vi saknar alla Mårrgan förskräckligt mycket, men allra mest Bosse. Han har gått runt här hemma och varit rastlös och uttråkad. Både jag och matte har försökt leka med honom men det är inte alls samma sak som med brorsan och jag tröttnar ganska fort. Så efter mycket jam fram och tillbaka sa vi att vi skall skaffa en ny kompis. Naturligtvis kan ingen ersätta vår älskade Mårrgan men vi tyckte alla att det kändes rätt med en ny familjemedlem.
Eftersom vi ville ta en katt från Södertälje katthem så kontaktade matte blogghjälpen på katthemmet. Hon lovade hålla utkik efter en lämplig kompis till oss.

I morse klev matte upp jamartidigt för att vara en ledig dag. Hon skulle iväg till katthemmet och hälsa på Hans som är ca 1 år.
Om tycke uppstod skulle han få följa med hem.


Här inspekterar Bosse buren innan matte åker iväg.


Här är Hans på katthemmet. Han kurrade innan matte ens hann hälsa på honom, så jag tror hon blev godkänd.


Flera kattiljoner timmar senare kommer matte hem


Han har redan hunnit undersöka hela lägenheten så det är en liten tuffing, men visst är han söt?Han skall få presentera sig själv lite bättre sen när han känner sig lite mer hemma.
Nu måste jag gå iväg och se vad han gör.
Tass på er!

Matte här:
Det här gått över all förväntan hittills! Hans spatserade ut ur buren och spanade in alla rum det första han gjorde, lite avvaktande men det är inte så konstigt med 2 okända katter i hasorna. *ler*
De har hälsat på varandra och är framme och nosar lite då och då och det har bara varit några enstaka fräs, inget gruff alls.
Alla 3 verkar mest nyfikna på varandra. Hans har redan mumsat i sig en hel skål med blötmat men inte varit på lådan än.
Han kikar runt en stund för att sen dra sig undan lite. Alice och Bosse håller koll men är samtidigt väldigt avslappnade så fort han ligger still.
Jag tror det här kommer bli jättebra när de har lärt känna varandra!

10 kommentarer:

 1. Välkommen Hans till Alice, Bosse och matte Eva. Du kommer att få ett superhem, bättre matte kan man i alla fall inte tänka sig!
  Så söööt du är!!!!

  SvaraRadera
 2. Hans e ju otroligt söt och namnet tycker vi passar perfekt. Han ser ut som en liten Hans! Hoppas vi får många rapporter framöver ang hur allt utvecklar sig :-)

  SvaraRadera
 3. Åh, så spinnande med en ny kompis! Hoppas allt ska fortsätta lika bra som det verkar ha börjat! Väntar ivrigt på nya rapporter!

  SvaraRadera
 4. Vi önska er verkligen lycka till med er nya Sötnos! Namnet Hans passar honom! Han(s) är jättesöt.
  Hoppas att ni ska trivas med varandra!!!

  Kram å nospussar

  SvaraRadera
 5. Välkommen hem Hans! Du har verkligen kommit hem till en toppenmatte och två fina vänner. Ser fram emot att lära känna dig lite bättre.Nosbuffar

  SvaraRadera
 6. Tror inte du riktigt förstått ännu vilket toppenhem du kommit till. Vi på katthemmet önskar att det "kryllade" av såna hem till våra katter. Hoppas det fortsätter gå bra.

  SvaraRadera
 7. En ny kompis! :D

  Välkommen Hans, hoppas du kommer trivas hos Alice, Bosse och matte!

  Nosbuff

  SvaraRadera
 8. Åh vad kul att du fått en ny lekkamrat , Bosse :)

  Tror säkert att det kommer att gå bra !

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
 9. Så roligt! Välkommen finaste Hans! Kurr och burr.

  SvaraRadera
 10. Oj, vilken liten sötnos! NosBuff på dej Hans och välkommen.

  SvaraRadera