söndag 31 mars 2013

Om mig

Först av allt vill vi tacka så jamarmycket för alla snälla och välkomnande kommentarer! Vi blev alldeles varma i pälsen av det fina välkomnandet vår blogg fick!
Många av er känner mig sedan jag bodde på Södertälje katthem men för er som inte riktigt har koll på mig tänkte jag berätta lite mer om mig själv. Men först skall jag visa en bild på mig och småkillarna. De skall få presentera sig själva senare. Mårrgan till vänster, Bosse i mitten och jag till höger.


När jag träffade matte för 3 år sen bodde jag på Södertälje katthem och var deras bloggkatt. Ni som vill veta mer om hur jag hamnade där kan läsa i deras arkiv. Min berättelse börjar 8/2 2010 och fortsätter fram till slutet av mars samma år då jag flyttade hem till matte. Jag hette Madonna när jag bodde på katthemmet.

Matte hade redan katten Wilma och när Wilmas kompis Oscar fick vandra över regnbågsbron tyckte hon att Wilma skulle få en ny kompis. När hon kom till katthemmet för att titta så gick jag direkt fram till matte och jamade bestämt till henne att jag ville ha henne som matte. Efter att vi gosat en lång stund och jamat lite så höll matte med mig. Lagom till påsk det året fick jag mitt "för-alltid-hem".
Wilma var väl inte så överförtjust i början kan man väl jama men efter några månader var vi bästa kompisar.Här ligger jag och Wilma och myser när matte kommer och stör.

Jag var ca 8 år yngre än Wilma och mycket mer lekfull och busig så efter drygt ett år bestämde matte att vi skulle få en lillebror. Hon var till katthemmet och tingade kattungen Bosse. Semestern var i antågande och hon ville vänta ett par veckor med att ta hem honom tills hon kunde vara hemma och ledig med oss, så hon åkte och hälsade på Bosse flera gånger så han skulle vänja sig med henne. Men varje gång hon var där så satt hans kullsyskon Mårrgan och tittade på matte med stora ögon, så båda brorsorna fick följa med hem... *fnissjam*

Jag älskade mina småbrorsor nästan direkt från början och tog direkt tag i att uppfostra småglina. De fick sig en rejäl tass emellanåt när de inte uppförde sig och förstod att vi äldre bestämde.
Wilma var inte så förtjust i början och fräste mest åt dem när de röjde runt som mest.
Men efter ett tag kom hon också på att de var inte så tokiga, åtminstonde när de sov. :)

Det bästa med småbrorsorna är att de alltid har något bus på gång och de är jamarskojiga att leka med.
Tyvärr blev Wilma dålig förra sommaren och efter massor av vettisbesök och behandlingar så fick hon vandra över regnbågsbron i november. Vi saknar henne jamarmycket alla fyra.

Nu skall jag försöka få matte att ordna en länklista på sidan till alla kompisar, men matte muttrar bara att hon inte förstår hur man gör.
Finns det någon snäll katt som kan jama för henne hur hon skall göra?
Tass på er

16 kommentarer:

 1. Vad roligt att läsa er blogg. Gamla minnen väcks till liv. Jag minns er alla som igår. När man ska ändra eller lägga till nåt i bloggen är det alltid samma äventyr. Till att börja med går man in i "utforma" uppe till höger. Sen tror jag man går in på "lay-out" och sedan på "lägg till en gadget". Sen får man testa sig fram. Man kan alltid förhandsgranska innan man sparar. Det brukar vara bra så det inte blir alltför tokigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland är det kul att se tillbaka på vad som hänt.
   Nu tror jag matte har fått till det med länklistan.
   Är det någon kompis som känner sig glömd för den gärna jama till så får matte ordna det.
   *nosbuffar*

   Radera
 2. Mjau vad kul att du bloggkattifierar dig Alice! <3
  Du och dina vänner har ju stöttat oss andra bloggkatter troget och länge, kan jag lova, så vi vet ju att ni är ett hederns gäng! Ska bli kul att läsa vad ni jamar! Nu har jag knappat er länk på min sida också! (Är hedrad att vara bland era!) TassKram Wikki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack så mycket Wikki!
   Ja det tog hela 3 år att överjama matte att hjälpa mig med en blogg, men bättre sent än aldrig. *fnissjam*
   *nosbuffar

   Radera
 3. Vi var tvungna att gå in på Södertälje katthems arkiv och läsa om de första blogginläggen som du och blogghjälpen gjorde. Hujedajam, vad du har varit med om! Vilken tur att du nu bor hos din snälla matte, tillsammans med dina småbrorsor.
  Så bra att du fått till din blogglista. Funktionen "lägg till en gadget", som Kattson jamade om, är faktiskt riktigt bra. Man kan göra mycket kuligt där. En sådan fin bild på er alla tre. Så där ligger aldrig vi. :( Två kan ligga bredvid varandra för lite tvätt eller bus, men tre - nix. Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi är tyvärr många som inte har haft det så lätt när vi har varit tvungna att leva som hemlösa. Jag var en riktig skyggis när jag kom till katthemmet men tack vare alla snällisar där och tack vare matte så har jag blivit en gosig tryggis. Matte säger att jag gör framsteg hela tiden, även nu efter 3 år här hemma.
   Vi ligger ofta och gosar tillsammans, kanske inte så ofta alla tre men ofta två och två. Det är jamarmysigt att ligga och gosa med en pälskompis.
   *nosbuffar*

   Radera
 4. Vi kommer ihåg dig från när du var bloggkatt på Södertälje katthem och har följt dig via ditt kommenterande hos andra bloggkatter... men det här sättet blir ju jamarmycket bättre! Och nu får vi se fina bilder på er också... *kurrar*

  Tass från Imma, abbemissa och taleskatt för klosterkatterna. Jenny och Majsan, fd bloggkatter på Södertälje katthem, hälsar lite extra mycket!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hälsa tillbaka till Jenny och Majsan, de kommer jag väl ihåg från katthemmet. Jag tog över efter dem som bloggkatt när de fick sina för-alltid-hem hos er.
   Tänk att det hjälpte att Linnsens matte och era mattar gav matte en liten spark i rätt riktning så jag fick min blogg äntligen. *fnissjam*
   *nosbuffar*

   Radera
 5. Mysigt att få se er på bild äntligen och få se er matte hos Klosterkatterna.
  Du och Wilma är rätt lika oss i färgen *fnissjam*
  Härligt också att ni gillar att ligga i en hög, precis som vi!
  Än en gång hjärtligt VÄLKOMNA! Vi länkar till er om ni inte har nåt emot det :)

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är sköldpaddor fina? *fnissjam*
   Det är jamarmysigt att sova och mysa tillsammans tycker jag.
   Vi var fräcka och lade till er i länklistan redan igår. Tyvärr är matte dålig på att kattentera hos alla som vi vill, men vi läser hos alla kompisar varje dag.
   *nosbuffar*

   Radera
 6. Vad kul att se dig blogga Alice. Vi har varit lite dåliga med att läsa bloggar nu då Matte har så mkt med skolan att göra. Men vi ska försöka följa dig så gott vi kan. Tass, Tass.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att ni har hittat hit!
   *nosbuffar*

   Radera
 7. Vad mysigt ni har det tillsammans sådär, det är lätträknat när vi ligger så men någon gång ibland är det mysigt med örontvätt! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi tycker det är jamarmysigt att ligga bredvid varandra, fast oftast blir det två och två.
   Örontvätt är mysigt!
   *nosbuffar*

   Radera
 8. Ser att ni lärt er att lägga till en länklista :)
  Som Kattson säger så är det bara att testa på , det mesta kan man förhandsgranska innan man publicerar.
  Jag måste nog också tassa till arkivet på Södertälje katthem och läsa lite om dig Alice.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja matte fick till länkarna till slut, men det tog en stund. :)
   Det är tyvärr inte så rolig läsning om mig innan jag kom till katthemmet, men de flesta hemlösingar lever ju tyvärr ett hårt liv.
   *nosbuffar*

   Radera