måndag 1 april 2013

Hallåjam!

Äntligen får vi jama lite! Det är vi som är Bosse och Mårrgan.
Först vill vi börja med att dementera det här med "småkillar" och "småbrorsor" som Alice brukar kalla oss. Vi är faktiskt stora killar och fyllde 2 år den 27 mars! *sträcker på oss"
Vi tänkte jama lite om oss idag och Bosse får börja.

Bosse här. *vinkar med tassen*
Jag och Mårrgan föddes på Södertälje katthem av vår mamma Sweet Maili.
Här ser ni mig som liten på katthemmet.Mina favoritleksaker är "röda pricken" och mina älskade vippor. Försöker någon ta mina vippor ifrån mig så morrar jag. Det här märkte matte redan på katthemmet när hon var där och hade en vippa med sig till oss (läs mig). Här är ett kort på mig, Mårrgan, systrarna Star och Shirley


Redan där gjorde jag klart för alla att alla vippor är mina!

Jag älskar mattes fötter över allt annat! Det spelar ingen roll om de är nytvättade eller luktar gott efter en dag i ett par skor. När matte tittar på tv ligger jag gärna på hennes fötter. På natten kryper jag ofta in under täcket och lägger mig tätt intill hennes fötter och kurrar så fort hon rör på dem lite.

Matte påstår att jag är som en blandning av en gosig nallebjörn och Emil i Lönneberga. Jag gillar att gosa, är genomsnäll och vill vara kompis med allt och alla, älskar att busa och får alltid med mig brorsan på galna upptåg som matte inte alltid uppskattar lika mycket som vi, älskar när det kommer besökare, jamar mycket och gärna och jamar högt när jag är uttråkad och vill busa.


Här ligger jag i klösträdet och slappar.

Nu får brorsan ta över.

Hallåjam, Mårrgan här!
Ja ni vet ju redan vart vi kommer ifrån, men jag tänkte ni skall få se en bild på vår fina mamma Sweet Maili.

Det är jag som ligger bredvid

Vi hade förstått att Bosse skulle flytta hem till matte, men så satt jag och brorsan och jamade en kväll och ingen av oss ville skiljas åt. Vi kom på en plan som gick ut på att varje gång matte kom på besök så skulle jag försöka charma henne. Så här satt jag och tittade på henne varje gång.

Tänk att det fungerade. *fnissjam* Vi fick båda två följa med matte hem.

Det bästa jag vet är att busa och gosa. Speciellt så gillar jag att apportera studsbollar, muslingar och mina virkade fiskar. Matte kastar och jag springer och hämtar.

Här hämtar jag min fisk

Jag och brorsan är riktiga inbrottsexperter! Det finns ingenting som vi inte tar oss in i. Garderober, kökslådor, byrålådor, kattonger, badrumsskåp - ja det mesta. Oftast så är det jag som öppnar lådor och garderober. Garderober pillar man upp underifrån och lådor tar man tag i knoppen med tassarna och drar utåt. Är det tunga lådor så får Bosse hjälpa till och dra. Vi har ett jamarbra samarbete.
Favoriten just nu är kökslådorna och skåpet under diskbänken där matte har soppåsarna. Där kan man hitta mycket gottigt...
Tyvärr har hon börjat ställa ett tungt symaskinsfodral mot skåpet, men ibland glömmer hon att ställa tillbaka det och då är vi genast där.

Alla typer av kattonger och påsar tar vi oss in i också. Man biter helt enkelt hål på dem. Kattmatspåsar, soppåsar, kattsandspåsar - ja alla typer av påsar. Matte har ett flertal gånger märkt att det räcker med att vända ryggen till oss så är det hål i påsen. *fnissjam*
Kattonger biter man sig lätt in i. Börja tugga i ett hörn, sen är man snabbt inne. Men där får jag erkänna att Alice är den stora experten.

Nu har ni lärt känna mig och brorsan lite mer, men vi kommer låna bloggen av Alice ibland och jama lite till.

Tass på er!


15 kommentarer:

 1. Vad kul att få lära känna er lite bättre! Toppen att matte förstod att ni behövde komma hem båda två! Visst är det kul att jaga bollar! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi är jamarglada att vi lurade matte så båda fick flytta hem. Det är så kul att busa med brorsan, det är roligt med Alice också men brorsan tröttnar inte lika fort. Bollar är jätteskoj, helst studsbollar som kan sticka iväg lite vartsomhelst.
   *nosbuffar*

   Radera
 2. Roligt att få lära känna er! Liiite busiga är ni nog *fniss*, men otroligt charmiga! Precis som Alice ;-)

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo vi är nog lite busiga... Matte brukar säga att vi är två katter med ADHD. *fnissjam*
   *nosbuffar*

   Radera
 3. Hej Bosse och Mårrgan! *vinkar med tassen* Kul att få lära känna er. Tänk att vi gör precis likadant som ni med sopskåpet. Hur kan våra mattar bara slänga allt möjligt mums där? Måste räddas, såklart! Kurr och burr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. *vinkar tillbaka*
   Så er matte slänger också en massa gottigt? Visst är det konstigt? Vi tycker de borde vara glada att vi räddar sånt.
   *nosbuffar*

   Radera
 4. Uj, vilka inbråttningsexperter ni är Bosse och Mårrgan! :D

  Tänk vad fort det gick att få en blogg Alice, bara för att matte jamade ifrån åt din matte att du behövde den. Här har du väntat och längtar och så bara så där var det klart! :D

  Vilken skön stil Bosse hade i klösträdet... *fnittrar*

  Vår matte är ju alltid i skolan, så jag brukar få läsa ikapp hos mina bloggkompisar på helgerna eller när matte har tid. Surt som hundan är det men bara att acceptera. Så jag kommer in då och då, bara så att du vet! ♥

  Nosbuffar från Linnsen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är vi duktiga inbrottsexperter! *stolta*
   Ja matte behöver en spark ibland men när hon väl bestämmer sig brukar det faktiskt gå väldigt fort. Men det var bra jamat av din matte, men jag misstänker att du låg bakom.
   Jag (Bosse) brukar alltid ha en skön stil säger matte, hon säger att jag måste vara helt ledlös när jag sover/slappar.
   Vi är så glada att du kikar in när matte kan hjälpa dig, men vi har hört rykten om att du tassar runt på internet när matte inte är hemma....
   *nosbuffar*

   Radera
  2. Det gör jag ju så klart, men ibland är det jobbigt att skriva, nu till exempel när matte har klippt mina klor... Då måste man ha sekrekattierare!

   Nosbuffar

   Radera
 5. *vink på er grabbar*
  Kuligt att få läsa lite om er också :)
  Katten Sixten som bodde här innan mig han var visst en riktigt hejare på att öppna det mesta , inklusive stängda dörrar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. *vink, vink*
   Stängda dörrar har vi tyvärr inte kunnat öva på för den enda dörren här hemma som är stängd är ytterdörren och den är låst. *mutter*
   Men Mårrgans nästa projekt är att lära sig öppna kylskåpet, han försöker och försöker men än så länge har det misslyckat, men det är bara en tidsfråga hälsar han.
   *nosbuffar*

   Radera
 6. *Vink vink*
  JamarsKul att lära känna er oxå, mjau
  Visst är det jamars kul med en blogg, där ni kan tassa om vad ni gör för ngt på dagarna?

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi katter får jama alldeles för lite om vad som är viktigt! *fnissjam*
   *nosbuffar*

   Radera
 7. Underbara bilder och härlig text...
  Matte & jag småler gött när vi läser om dig Alice och dina två "stora" brorsor :-)
  Nosbuffar

  SvaraRadera