söndag 10 augusti 2014

Äntligen lite svalare!

Hallåjam!

Jamarns vad flämtvarmt det har varit i flera veckor! Både vi katter och matte har legat utslagna större delen av semestern och nu börjar tyvärr matte på det där jobbet igen på måndag. Men något som är skönt är att det har börjat bli lite svalare och vi ser verkligen fram emot de utlovade 20 graderna nästa vecka!

Matte har kämpat i värmen med att renovera arbetsrummet och även slipat och målat om 2 byråer, vilket tyvärr har inneburit att dörren till arbetsrummet har varit stängd i kattiljoner dagar. *mutter* Jam, hur skall vi då kunna övervaka arbetet har hon tänkt sig? Hon mumlade något om att målarfärg och katter inte går ihop men jag vet inte vad hon menade.


Här har matte börjat riva ner tapeterna från väggarna.


Så här ser det ut nu. Till vänster ser man ena byrån matte har målat vit. Fåtöljen skall få ny vit klädsel som matte redan har köpt.


Mårrgan inspekterar nya spaningsplatserna.


Som ni ser finns det jamarmånga nya spanings/sovplatser på alla hyllorna till oss katter. Vad säger du matte? Skall du ställa tillbaka allt ditt skräp på dem? Nåjam, sista jamet i den frågan är inte jamat än.

På sista bilden ser ni en Billy-bokhylla till vänster. Det blev lite dramatik här ikväll när matte hade flyttat in den på plats och Bosse genast var framme och skulle inspektera. Han hoppade snabbt upp på stolsryggen (skymtar i nedre vänstra hörnet)och tog sats upp på bokhyllan (där det nu står en grön kartong) men missbedömde avståndet lite. Han fick inget grepp och faller tasslös ner mot golvet. Matte som stod precis under sträcker ut armarna rent instinktivt för att försöka ta emot honom. Det hela slutade i flera klo och rivmärken på mattes armar och ett 3-4 cm långt rivsår mitt på mattes kind, en uppskakad men oskadd Bosse och en lättad matte att Bosse inte gjorde illa sig. Matte ställde genast upp kartongen på hyllan och hoppas att ingen av oss skall göra om det.

Sen vill vi jama ett stort fyrfaldigt leve och grattis till mattes styvmamma som fyllde 70 år igår lördag.
Hon leve KURRA, KURRA, KURRA, KURRA!

Grattis Berit, världens bästaste styvmamma! Hoppas du hade en underbar dag och vi saknar dig!

5 kommentarer:

 1. Va' snyggt det ÄR i det renoverade rummet!! men vilken dramatik det blev av Bosses hopp!!
  ps. de små gratulationsmössen är jaaamaaarsöta å ser mumsiga ut! :-)

  SvaraRadera
 2. Visst är det tråkigt när semestern är slut. MEN vad matte har jobbat! Vad fint det blev! Nosbuffar

  SvaraRadera
 3. Så fint matte gör.. Hoppas mattes rivsår snart läker. Du får nog ta det lite lugnare, Bosse!

  SvaraRadera
 4. Så jamarduktig er matte är, vår matte klarade knappt ens av att klä om köksstolarna och er matte gör om ett helt rum, fantastiskt! *klappar tassarna* Otur att Bosse råkade missbedöma avståndet till Billyhyllan, men slutet gott, allting gott, tack och lov <3
  Här i Malmö spöregnar det just nu, och det känns lite som att hösten är på frammarsch...
  Tassklappar

  SvaraRadera
 5. Jamar som Simba o Tasse = Så duktig er matte har varit på söm-estern !
  Blev ju jättefint i ert nya lekrum :)

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera