onsdag 18 februari 2015

Mårrgan är sjuk

Hallåjam!

Vi skulle behöva hjälp av alla våra vänner med lite tasshållning för vår Mårrgan är dålig.
Han har i drygt en veckas tid sovit ovanligt mycket, men matte reagerade inte så mycket till en början för det har hänt en massa andra tråkigheter och matte har inte mått speciellt bra och Mårrgan är alltid känslig mot sånt och agerar stödkatt. Så när han kom och lade sig hos matte så fort hon satt ner var inget konstigt, men efter några dagar reagerade hon på att han låg kvar och sov även när hon gick och han var inte upplagd för bus eller lek. När han sen inte åt ordentligt varken i måndags eller tisdags och fräste åt Bosse när han ville leka så blev hon riktigt orolig. Idag fick Mårrgan åka till vettisen och till en början hittade dem inga fel på honom, men de tog blodprover och matte fick sitta kvar och vänta på resultaten.
Tyvärr såg dem att det var fel på levern så han fick stanna kvar under kvällen med näringsdropp och de tog ännu fler prover.
När matte kom tillbaka sent på kvällen så dem att proverna visade förstadiet till att levern slutat fungera och att det troligtvis berodde på att han ätit dåligt. Det är ett allvarligt tillstånd och det är jamarviktigt att han börjar äta igen, men de sa att det var tur att han kom in så pass tidigt.
Han hade ätit lite hos vettisen och åt lite grann när han kom hem.
Imorgon måste han tillbaka igen på morgonen och vara kvar under dagen med näringsdropp. De skall troligtvis göra ultraljud på levern för att se om den fått skador.
Här är vi jätteoroliga och hoppas att det går att göra något och att det inte är för sent! *morrhårsdarr*
Så vi behöver all tasshållning vi kan få just nu!
Är det någon som har någon erfarenhet med katter och leverskador?

Nej matte, jag tänker inte komma fram! Jag stannar här under soffan där det inte finns någon stickis.

Uppdatering 2015-02-19
De har ringt nu på eftermiddagen och sagt att de har hittat förändringar/skador på levern när de gjorde ultraljud men att det gick inte att se så mycket mer och de vet inte hur allvarliga de är. Han har haft feber till och från under dagen. De vill att han skall få näringsdropp även imorgon så matte och vettisen bestämde att han får vara kvar där inatt för han blev jättestressad av att åka fram och tillbaka igår kväll och i morse. Just inatt fanns det dessutom personal som sov över så han är inte ensam, i normala fall är det obemannat. Så förhoppningsvis får vi hem lill-skrutten i morgon kväll.

14 kommentarer:

 1. Hej, min katt Lillan, som gick till skaparkatten vid 19! års ålder blev jätte dålig vid 14 års ålder. Man konstaterade att levern var jätte dålig, jag trodde att nu är det kört. Efter den akuta hjälpen hos vettisen blev hon rekommenderad att äta ett torrfoder som främjar god leverfunktion. Jag tänkte att det här kommer aldrig att funka då hon helst vill äta våtmat och rent, rått kött. Men hon älskade torrfodret, blev superpigg och levde som du ser till aktningsvärda 19 år! Hoppas så att Mårrrgan piggar på sig Hälsningar katten Svens matte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så jättemycket för de muntra orden! Vi hoppas innerligt att det kommer gå vägen, men i morse när jag lämnade honom hade han även feber
   Matte Eva

   Radera
 2. Jag har ingen erfarenhet av detta, men hoppas innerligt att Mårrgan ska ha samma tur som Lillan här ovanför. Förstår att det oroligt och deppigt, och självklart hålls både tummar och tassar hos oss! Hårt, hårt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tum och tasshållning, vi tror han behöver det nu!
   Matte Eva

   Radera
 3. Åh, så tråkigt att Mårrgan är dålig! Jag kan tyvärr inte något om detta men vi håller självklart alla tummar och tassar jättehårt <3 Tycker att det vettisen sa om att han kom in så tidigt låter förhoppningsfullt, och om han har svårt med aptiten så kanske man kan fresta honom med hans favotriträtter <3 Vi tänker på er!
  Många varma kramar och tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket för tasshållningen!
   Han hade ätit lite nu på eftermiddagen när de hade gett mat på ett finger. Lillskrutten :)
   *nosbuffar*

   Radera
 4. Lilla vännen! Klart vi håller alla tassar och tummar vi har här hemma. Tur att matte är observant tycker vi. Stödbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack käraste vänner! :)
   *nosbuffar*

   Radera
 5. Vi håller allt vi har! Hoppas att Mårrgan får komma hem och bli den busiga lille kille som han är!
  Tröstebuffar, kutterapi och massor med spinnhealig till er alla! Matte skickar massor med tröstekramar!
  /Amanda å matte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket för allt stöd både från söta fröken och matte :)
   *nosbuffar*

   Radera
 6. Här håller vi också alla tassar och tummar vi har att Mårrgan ska krya på sig.
  Har inte heller ngn erfarenhet av detta
  Många tasskramar till Mårrgan och till familjen så klart

  Tass tass

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackjam, vi uppskattar allt stöd! :)
   *nosbuffar*

   Radera
 7. Åh, matte har varit bortrest och missat detta. Vi håller tassar och tummar allt vi kan för fina Mårrgan! Varma nosbuffar och en kram till matte Eva.

  SvaraRadera